MATA174, sivuaineryhmä, Kevät 2019Tämä on kurssimme epävirallinen kotisivu, kurssin varsinaisia kotisivuja löytyy esimerkiksi täältä, kts. myös Koppa sekä Korppi.

Opintopäiväkirja

Sivuaineryhmän luentopäiväkirja, päivitetään luentojen mukaan.

Ilmoitusasioita

Kurssin erittäin alustava, ja ajoittain päivittyvä aikataulu aikataulu.
  • Sivuaineryhmän luennot Ma 25.3. ja Ti 26.3. luokassa MaD302 pääaineryhmän kanssa.
  • Kolmannet demot nyt näkyvissä täällä ja kopassa. Pahoittelut julkistuksen myöhästymisestä.
  • Sivuaineryhmässä mahdollisuus korvata demoista menetettyjä pisteitä tuomalla omasta pääaineesta esimerkkejä kurssin asioiden käytöstä. Kts. kohta "tuo oma sovellus".
  • Demojet palautuksen palautuksen takaraja on keskiviikon luennon loppu eli klo 14, ei klo 12 kuten aimmin väitettiin.
  • Ensimmäisten demojen palautusaikaa siirretty päivällä eteenpäin JMA3-kurssin tentin johdosta.
  • Kurssi alkaa maanantaina 4.3.

Luentomateriaali

Käytämme pääosin viime vuoden luentomateriaalia, joka löytyy tästä. Mahdollisista muutoksista tai päivityksistä ilmoitetaan erikseen.

Demotehtävät

Tehtävät palautetaan joko luennolla tai MaD-rakennuksen kolmannen kerroksen lokerikkoon.
  • Demot 1: Luku1, tehtävät 1, 4, 7, 13, 17, 19, 24, ja 26 (palautus torstaihin 14.3. klo 12 mennessä).
  • Demot 2: Luentomonisteen luvun 2 tehtävät 2,4,15,17,22,30,31 ja 35. (Palautus ke 20.3. klo 14 mennessä.) Tehtävässä 22 saa/kannattaa käyttää numeeriseen arviointiin laskinta/vast.
  • Demot 3: Luentomonisteen luvun 3 tehtävät 1,3,9,12,13,17,21,25. (Palautus ke 27.3. klo 14 mennessä.)
  • Demot 4: Luentomonisteen luvun 4 tehtävät 3,4,5,7,14,17,21,23. (Palautus ke 3.4. klo 14 mennessä.)

"Tuo oma sovellus"

Sivuaineryhmässä on tänä vuonna mahdollisuus korvata demoissa menetettyjä pisteitä palauttamalla demotehtävien mukana esimerkin siitä, miten jotain kyseisten demojen aihealueen asiaa käytetään omassa pääaineessa. Tälläisen esimerkin palauttamalla saa "anteeksi" yhden menetetetyn pisteen tehdyistä tehtävistä. (Eli ei suoraan lisäpistettä, mutta jos on tehnyt tehtävän mutta menettänyt virheen takia pisteen, niin tällä saa pisteen takaisin.) Tarkoituksena ei ole kirjoittaa esseetä, mutta selkeä noin parin virkkeen tai kappaleen mittainen kuvailu. Esimerkiksi:

"Pääaineeni on tilastotiede, ja usein todennäköisyyksiä laskiessa meidän pitää integroida tiheysfunktiota ylitse rajoittamattoman välin, --KAAVA--. Tähän tarvitaan epäoleellista integraalia."

"Pääaineeni on fysiikka. Usein käytännön laskuissa esiintyy funktioita, joiden tarkkojen arvojen lasku tai rajakäytös voi olla hankala nähdä päältä. Tämän johdosta käytämme usein Taylorin Polynomeja arvioidaksemme funktiota annetulla tarkkuudella."