Vanhat ajankohtaiset asiat

8.5. Toinen kurssikoe on tarkistettu, hyvin meni! Tehtävien tulokset löytyvät TIM:stä, kurssiarvosanat lähtivät SISU:un, muutamia nopeita kommentteja: Ykköstehtävästä lähti piste muutamalta henkilöltä kun v=0 => |v| = 0 oli perusteltu puutteellisesti tai väärin. Kakkostehtävä meni oikein kaikilta jotka sitä lähtivät tekemään. Kolmostehtävän a-kohdassa idea oli todistaa jonokompaktisuus Arzela-Ascolia käyttämällä. Peitekompaktisuusyritteet eivät menneet keskikimäärin hyvin, ja pätevä todistus sitä kautta on vaikeahko. Nelostehtävässä b-kohdan onnistumine riippu siitä että muistiko miten se geometrisen summan näköinen trikki lähti käyntiin, puolikkaita pisteitä palkittiin siitä jos muisti että miksi a-kohta ei implikoi b-kohtaa. Vikassa tehtävässä a-kohta kautta rantain oikein, hyvä, ja b-kohta tuppasi menemään oikein kaikilla jotka lähtivät tekemään. Kaikki tenttiin tulleet (ja jokunen jotka eivät tulleet) pääsivät läpi, nyt leuka pystyssä kohti kesää!

6.5. Kurssikoe on tänään klo 8:00-16:00, tenttikysymykset ovat tuona aikavälinä saatavilla Moodlessa. Laittakaa sähköpostia jos tulee jotain epäselvyyksiä, huolia tai ongelmia.

4.5. Kurssikoe on ylihuomenna; jos olet ilmoittautunut siihen Korpissa niin hyvä, jos et niin ei tarvi huolestua, tällä kertaa Korppi-ilmoa ei tarvita sillä kaikki oleellinen löytyy Moodlesta.

17.4. Kurssin toisen välikokeen harjoitustentti on nyt saatavilla. Tarkemmat koehjeet kirjataan tänne myöhemmin, mutta pähkinänkuoressa: Larpataan kotona yleistenttiä, tehtävät ilmestyvät tenttipäivänä moodleen klo 8.00 ja ne palautetaan moodleen klo 16.00 viimeistään. Saa tehdä siinä välissä haluamassaan aikablokissa. Tarkoitus on, että näihin kuluisi noin 2-3 tuntia, mutta aikaa saa käyttää niin paljon kuin tuohon väliin mahtuu. Harjoitustentti ajaa demojen 14 virkaa, palauttakaa nämä siis kirjallisina kuin palauttaisitte demot numero 14.

13.4. Luennoitsijan jännetuppi on hieman risana. Varaudutaan siihen, että latexilla ladottujen asioiden määrä vähenee lähiviikkoina.

13.4. Luvussa 12 vähän typoja, ominaisarvon määritelmässä pitäisi olettaa v eri kuin nolla, ei lambda eri kuin nolla. Lisäksi tehtävissä 12.13-12.15 tarkoituksena oli tutkia niitä Lipschitz-kuvauksia, joilla f(0) = 0.

6.4. Viikon 13 materiaalit ovat ilmestyneet.

1.4. Viikon 11 matskuissa oli sekalaisia pieniä typoja sun muita ongelmia, korjauksia tulee varmaan huomiseen mennessä. Viikon 13 materiaalit ilmestyvät varmaan viikonlopun aikana, ja demoissa luvatut lisämatskut ja mallit osaan tehtävistä tulevat ulos varmaan torstaina tai perjantaina.

27.3. Viikon 12 matskut ovat ilmestyneet.

24.3. Kurssin oma ratkomo sulautetaan osaksi yleistä ratkomoa ja Moodlen keskustelufoorumia, jatkossa siis tehtäviin liittyvät kysymykset laitosratomossa tai Moodlessa.

23.3. Yli kaksi viikkoa vanhat ajankohtaiset asiat ovat nyt omalla alisivullaan täällä.

22.3. Viikon 11 materiaali on nyt kokonaan saatavilla. Ilmoittakaahan normaalia ärhäkämmin mahdollisista virheistä mitä bongaatte.

20.3. Viikon 11 materiaalin alkupuoli on nyt saatavilla. Loppupuoli tulee toivon mukaan viikonloppuna, viimeistään toivottavasti maanantaina. 'Jokin' kuivaa yskää aiheuttava pieni flunssa hidastaa tällä hetkellä tekemistä.

19.3. Seuraavan viikon (vko11, Fourier) materiaali on hieman myöhässä, mutta pitäisi ilmestyä huomenna lounaan jälkeen.

14.3. Kurssin etäopetuksen toteutuksesta on nyt lisätietoa omalla välilehdellään.

14.3. Kurssin Moodle on auki.

13.3. KURSSI SIIRTYY ETÄOPETUKSEEN. LISÄTIETOJA VIIMEISTÄÄN 16.3.

12.3. Luku 10 on ilmestynyt. Also, TIM:stä se sarake joka sanoo "kokonaispros" tjsp ei oikein toimi, enkä ymmärrä vielä että miksi.

5.3. Luku 9 on ilmestynyt. Also, TIM:stä sarake "hyvitykset" kertoo miten monta prosenttia kaikista kurssin menneistä ja tulevista tehtävistä on tehnyt. Tentin tulokset myös TIM:ssä, harjoitustentit tarkastetaan maantaiksi.

TIM:stä löytyy nyt myös tehtyjen demotehtävien lisäksi viikottaiset tekemisprosentit.

27.2. Kahdeksannen viikon matsku on saatavilla. Vanhoja tarkastettuja kirjallisia tehtäviä löytyy kolmoskerroksen lokerikosta.

23.2. Harjoitustentti nyt myös erillisesti tästä.

21.2. Harjoitustentti löytyy nyt päivitetyn prujun aliotsikkona.

19.2. Ensimmäistä välikoetta voi halutessaan uusia tai vaihtoehtoisesti suorittaa yleistentissä 11.3. Ilmoittautuminen Korpissa.

6.2: Prujuun on päivitetty viikon 5 materiaali, ja alustavaa kurssiohjelmasisältöä on päivitetty. Prujuun on tulossa vielä lisäyksenä aiempiin lukuihin todistuksia siitä, miksi viikon kolme loppupuolella esiintyvä täydellistymäkuvaus on surjektio, ja miksi luotu avaruus on täydellinen. Varmaan perjantain aikana päivittyy.

Kurssin ensimmäinen välikoe pidetään Demojen tilalla Tiistaina 3.3. Tenttiin saa tulla klo 8 alkaen, saa tulla vasta kymmeneltä jos ei ehdi kahdeksaksi, tilaisuus päättyy viimeistään klo 14. Luokkatila MaD245. Jos tämä aika ei sovi, niin vaihtoetoisesti voi tehdä yleistentissä keskiviikkona 4.3. klo 8-12. Mikäli kumpikaan näistä ei onnistu, tai haluat uusia, niin pistä mailia niin laitetaan johonkin yleistenttiin. Koska demokertaa ei tuolloin ole, niin tuoksi demokerraksi tulee vain kirjallisia tehtäviä mutta vähemmän kuin yleensä, luonteeltaan luultavasti jonkinnäköinen laajahko harjoitustentti.

Rajoitetun lineaarikuvauksen määritelmän (Määr. 18) pitäisi sanoa että "Lineaarikuvaus ... kahden normiavaruuden välillä on rajoitettu mikäli..." eikä "Jatkuva lineaarikuvaus ... kahden normiavaruuden välillä on rajoitettu mikäli..." Eli määrittelemme rajoittuneisuuden kaikkien lineaarikuvausten asetelmassa, jatkuvuutta emme ole vielä määritelleetkään. (Seuraavassa huomautuksessa huomaamme että rajoittuneisuus ja jatkuvuus ovat yhtäpitäviä.)

23.1: Kolmannen viikon materiaalit ovat ilmestyneet!

Lisää puutteita kakkosblokkiin: tehtävässä 2.20 pitää näyttää, että kyseinen lineaarikuvaus ei ole rajoitettu lineaarikuvaus, ja tehtävässä 2.29 ei pidä käyttää sup-normia (joka ei ole tässä yhteydessä normi) vaan Tehtävän 2.4. normia.

Kakkosdemotehtävissä/matskussa ollut aika lailla typoja, tärkeimpinä: Normin määritelmässä pitää olla skalaarin itseisarvo, 2.6.:ssa pitäisi olla integraali yli koko reaaliakselin (muuten kyseessä seminormi), tehtävässä 2.11 pitäisi olla kaikkien rajoitettujen lukujonojen avaruus (muuten normi ei hyvinmääritelty), tehtävässä 2.13 suljettu yksikkökuula eikä yksikköpallo (totta näinkin, mutta hankalampi osoittaa). Virheet on korjattu tarjolla olevaan matskuun!

Tokan viikon/blokin materiaali on nyt ilmestynyt!