MATA2500 - Informaatioteoria - S2019

Tämä on syksyn 2019 periodin II kurssin MATA2500 - Informaatioteoria kotisivu. Vastuuopettajana Rami Luisto.

Ajankohtaista

Opintosuoritukset ovat nyt lähteneet rekisteriin, jos et löydä omaasi niin tarkista viestisi SISU:ssa ja pistä minulle mailia.

Korvaava tentti on nyt ohi! Kysymykset olivat tällaisia, ne tarkastetaan maanantaina 13.1. Heti tarkastuksen valmistuttua (tai seuraavana arkipäivänä) lähtevät kaikkien opintosuoritusmerkinnät rekisteriin.

Vähän vanhempia ajankohtaisia asioita

Tentti on nyt ohi! Kysymykset olivat tällaisia ja niitä oli osattu tehdä aika hyvin.

Tarkastuksen tulokset on kirjattu TIM-järjestelmään, sieltä näkee tehtäväkohtaiset pisteet, aiotun loppuarvosanan kun demopisteet on laskettu mukaan ja sarakkeessa "kok" näkyy toivon mukaan että onko kyse 2op vai 4op -suorituksesta. (Tuossa ei vielä näy kenenkään esseekirjoittajan saamat lisäopintopisteet.) Pistä viestiä jos et löydä tuloksiasi tuolta. Seuraava tenttimahdollisuus 8.1., pistä mailia jos aiot saapua paikalle.

Keskustelen mielelläni tenttien tuloksista ja arvostelusta, mutta olen valitettavasti aika huonosti paikalla, periaattessa olen poissa laitokselta 19.12.2019-13.1.2020. Pistäkää mailia jos haluatta nähdä tai tietää tarkemmin että mikä meni hyvin ja huonosti omissa vastauksissa.

Hyvää Joulua kaikille!

Paljon vanhempia ajankohtaisia asioita

Plot of binary entropy.

Kurssin suoritus

Kurssin voi suorittaa 2 op, 4 op tai 6 op laajuisena. Tämän johdosta sekä demot että tentti ovat kaksijakoiset: demoissa tulee olemaan (keskimäärin) 3 perustehtävää ja 3 laajennostehtävää. Perustehtävät käsitellään demoissa, laajennostehtävät palautetaan kirjallisesti ja niitä käsitellään demoissa ajan salliessa. Tentissä tulee olemaan myöskin kaksi osiota; kolme perustehtävää josta tulee valita kaksi sekä kolme syventävämpää tehtävää joista myöskin valitaan kaksi.

Pähkinänkuoressa homma menee seuraavasti:

Laajennostehtäviä saa, ja kannattaa, tehdä vaikka aikoisi suorittaa kurssin vain 2 op laajuisena. Niistä saa silloin lisäpisteitä tenttiin. Tarkempi arvostelutaulukko löytyy välilehdeltä Demot yms.

Luennot on myöskin jaettu kahteen osaan siten että torstain luennot yleensä syventävät tiistaisin käytyjä asioita. Tämä ei tarkoita, etteivätkö torstainkin luennot olisi käymisen arvoisia vaikka niitä olisi välillä haastavampaa seurata; aiheen laajempi ymmärtäminen edes kevyesti tukee voimakkaasti perusosaamista.

Kurssi arvostellaan 1-5, essee asteikolla hyväksytty/hylätty. Tarkempi arvosteluasteikko löytyy välilehdeltä Demot yms.

Kurssin aikataulu

Luentoja viikot 44-50 (29.10.-12.12.) poikkeuksena viikko 48 (25.11.-29.11.) Tiistaisin ja torstaisin klo 12-14. Tiistailuennot MaD381, torstailuennot MaD355. Demotehtäviä vastaavasti ti klo 8-10, ke klo 1012, viikot 45-50 pl. viikko 48, kaikki luokassa MaD380.

Esseen deadline on vuoden loppuun mennessä, mutta mikäli esseen aikoo palauttaa pitää luennoitsijalle ilmoittaa aikeistaan viimeistään 21.11. ja vähintään karkea raakile (tyyliin ranskalaisia viivoja) pitää palauttaa ennen kurssitenttiä 17.12. Esimerkiksi viikko 48 on loistavaa aikaa esseen kirjoittamiselle.

Kurssin kannalta tärkeitä sivuja

Kurssin SISU. (Yritin keksiä miten linkata suoraan kurssiin, SISU meni jumiin. Hae "MATA2500".) Yritämme minimoida kontaktin SISUun.

Kurssin TIM. Tänne saattaa tulla lisämateriaaleja.